Yhä useammat kokoonpanevan teollisuuden toimijat luottavat Clecon kustannustehokkaisiin impulssivääntimiin.

Päästä irti iskukoneistoista – ihastu impulssivääntimeen

Toistotarkkuus ja käyttäjäystävällisyys nousevat keskeiseen rooliin, kun säännölliseen ja toistuvaan ammattikäyttöön valitaan tarkoituksenmukaisia kiristystyökaluja. Yhä useammista kokoonpanevan teollisuuden työpakeista löytyykin vakiovarusteina työn tuottavuutta ja laatua parantavia impulssivääntimiä.

Iskevät ruuvin- ja mutterinvääntimet ovat perinteisesti olleet monikäyttöinen työväline niin tavallisille kuluttajille kuin kokoonpanevan teollisuuden ammattilaisille. Iskutoiminnolliset vääntimet ovatkin usein yksinkertainen ja helppo ratkaisu voimaa vaativien ruuviliitosten kiinnittämiseen ja avaamiseen – vaan mitä sitten, kun myös toistotarkkuus ja työergonomia ratkaisevat? Monissa teollisuuskohteissa onkin siirrytty hiljalleen käyttämään korkealaatuisia ja monikäyttöisiä impulssivääntimiä.

Jatkuvan iskuliikkeen sijaan impulssivääntimet saavuttavat halutun vääntömomentin lyhytkestoisilla, vain muutaman millisekunnin kestävillä pulsseilla. Työkalujen korkea pyörimisnopeus säästää tuotantoympäristöissä runsaasti arvokasta aikaa, minkä lisäksi työkalujen värähtelyä absorboiva rakenne mahdollistaa turvallisen työskentelyn ilman erillisiä vastavoimatukia ja -varsia. Pitkä käyttöikä tekee impulssivääntimistä myös äärimmäisen kustannustehokkaan kiristystyökaluvaihtoehdon.

Pehmeät pulssisysäykset edistävät ergonomisuutta

Impulssivääntimien toimintaperiaate perustuu niiden pulssiyksiköissä tapahtuvaan energian muuttumiseen ja siirtymiseen. Ilmanpaineen tai sähköisten voimanlähteiden tuottama liike-energia muuttuu pulssiyksikössä väliaineiden – useimmiten erilaisten hydraulinesteiden – välityksellä paineeksi, jonka avulla työkalut tuottavat vääntövoimaa. Siinä missä iskevien ruuvinvääntimien metalliosien keskinäiset osumat täristävät työkaluja ja aiheuttavat meluhaittoja, toimii pulssiyksikköjen liikkuvia osia ympäröivä väliaine eräänlaisena vaimentavana elementtinä.

Alhaisemmat melu- ja tärinätasot tekevätkin impulssivääntimistä erittäin käyttäjäystävällisen ja toimintavarman työkaluratkaisun. Pulssisysäyksien työkalun käyttäjään kohdistama reaktiovoima on oleellisesti alhaisempi kuin perinteisiä iskeviä ruuvinvääntimiä käytettäessä, mikä tekee impulssivääntimillä työskentelystä huomattavasti ergonomisempaa. Vähäisemmän tärinän vuoksi impulssivääntimet ovat myös merkittävästi iskeviä ruuvinvääntimiä toistotarkempia.

Lisäksi pehmeästi kiristävät pulssisysäykset mahdollistavat impulssivääntimien varustamisen muun muassa automaattipysäytysominaisuuksilla. Automaattipysäytyksellä varustetut mallit eivät jatka mutterin iskemistä liitoksen kiristymisen jälkeen, vaan pysähtyvät saavutettuaan esiasetetun momentin. Tämä lisää huomattavasti paitsi työkalujen käyttömukavuutta ja luotettavuutta, myös ennen kaikkea niillä työskentelyn turvallisuutta.

Saksalainen Cleco on yksi teollisuusmarkkinoiden johtavista impulssivääntimien valmistajista. Uusinta teknologiaa hyödyntävät impulssivääntimet tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia muun muassa paremman ergonomian, työturvallisuuden sekä laadunhallinnan osalta.

Kustannustehokkaat impulssiväänninratkaisut kattavasti Haitorilta

Ammattikäyttöön tarkoitettujen momenttiruuvinvääntimien valikoimamme on suunniteltu suomalaisen teollisuuden vaativiin ja monipuolisiin tarpeisiin. Impulssivääntimien mallistostamme löytyvät niin saksalaisen Clecon kuin oman tuotemerkkimme Tekkorin tehokkaat ja luotettavat ratkaisut kaikkiin kiristystekniikan haasteisiin. Clecon maahantuojana ja valtuutettuna edustajana sekä Tekkor-malliston suunnittelijana takaamme parhaan palvelun ja asiakastuen vääntimien koko elinkaaren ajan.

Korkeasta laadustaan tunnetut Clecon H- ja C-sarja sisältävät markkinoiden kattavimman paineilmalla toimivien impulssivääntimien valikoiman. Teollisuuden ja kokoonpanon tarpeisiin suunniteltujen impulssivääntimien tarjontaamme täydentävät Tekkor-sarjan tasapainoiset ja ergonomiset suora– sekä kulmamallit. Paineilmalla toimivien impulssivääntimien lisäksi Tekkor-mallistostamme löytyvät myös erinomaisella teho-painosuhteella varustetut akkukäyttöiset, momenttialueen 3–45 Nm kattavat impulssivääntimet.

Tutustu tarjontaamme ja tiedustele demokokeiluja jo tänään! >>

Cleco

Saksalainen Cleco on kokoonpanovääntimien saralla synonyymi laadulle. Clecon mallisto sisältää kattavan valikoiman niin paineilma- kuin sähkötoimisia ruuvinvääntimiä, minkä lisäksi yhtiö tunnetaan teollisuusmarkkinoiden johtavasta materiaalinpoistotyökalujen sarjastaan. Kattavilla Cleco-automaatioratkaisuilla ohjataan jopa kokonaisten kokoonpanolaitosten ruuvi- ja mutteriliitosten kiristämiseen käytettäviä laitteistoja. Cleco kuuluu osaksi Apex Tool Groupia, joka on yksi maailman suurimmista teollisuustyökalukonserneista.

Tekkor

Haitorin oma tuotemerkki Tekkor on sopimusvalmistajamme kustannustehokas vaihtoehto teollisuuden perustarpeisiin. Valikoimasta löytyvät niin impulssivääntimet kuin kytkintoimiset akkuvääntimetkin. Tekkor-sarjan mallit ovat helppokäyttöinen ja toistotarkkuudeltaan erinomainen ratkaisu kokoonpanevan teollisuuden ruuviliitostöihin, joissa työkaluilta vaaditaan paitsi toimintavarmuutta, myös ergonomisuutta.