Uudet HYTORC J-Washer -vastavoima-aluslevyt tarjoavat kustannustehokkaan vaihtoehdon liitosten löystymisen ehkäisemiseksi

Vastavoima-aluslevyt ovat teollisten pultti- ja ruuviliitosten tulevaisuus

Pultti- ja ruuviliitosten parissa työskentelevien ammattilaisten vaatimukset käytettäville kiristystyökaluille ovat tänä päivänä tiukemmat kuin koskaan. Momenttivääntimillä työskentelyn on oltava paitsi nopeaa ja toistotarkkaa, myös ennen kaikkea turvallista ja riskitöntä. Uudet HYTORC J-Washer -vastavoima-aluslevyt tarjoavat kustannustehokkaan vaihtoehdon liitosten löystymisen ehkäisemiseksi.

HYTORCin Washer-aluslevyt ovat markkinoille tultuaan vakiintuneet monilla aloilla lähes standardinomaisiksi kiinnitysratkaisuiksi. Washerin toimintaperiaate on yksinkertainen – aluslevyn pyöröhammastettu ulkoreuna tukeutuu sen käyttöä varten suunnitellun kaksiosaisen Washer Driver -voimahylsyn ulompaan osaan samalla, kun sisempi osa kiristää mutteria tavallisen voimahylsyn tavoin. Perinteisiin aluslevyihin verrattuna Washer-aluslevyt tarjoavat tarkemman ja turvallisemman kiristysratkaisun, sillä vastavoima otetaan ulkoisen kiinnityspisteen sijaan suoraan rihlatulla ulkokehällä varustetusta aluslevystä.

HYTORCin kehitystyö aluslevyjen parissa etenee kuitenkin yhä ja yhtiö onkin hiljattain täydentänyt valikoimaansa uudella, tärinän vaikutusta liitoksessa minimoivalla J-Washer-vastavoima-aluslevylläAjan kanssa juuri tärinä on suurin yksittäinen tekijä, joka saa ruuviliitoset löystymään ja voi näin aiheuttaa vakavia vaaratilanteita. Samalla uusien vastavoima-aluslevyjen suunnittelussa on kiinnitetty edelleen erityistä huomiota niiden helppokäyttöisyyteen sekä käyttäjäystävällisyyteen. 

Kiristystyöskentelyn viimeisin innovaatio takaa pettämättömän lopputuloksen

Saavuttaakseen suorituskyvyssä seuraavan tason on J-Washerin takaosa varustettu lukkoaluslevyn ominaisuudet tuovalla sisäkehän rihlauksella. Samalla uuden vastavoima-aluslevyn suunnittelussa on huomioitu myös kaikki perinteisen HYTORC Washerin hyödylliset, ennen kaikkea työturvallisuutta lisäävät ominaisuudet. Hyvänä esimerkkinä tällaisista ominaisuuksista toimii mahdollisuus käyttää aluslevyä ilman erillistä vastavoimavartta, jolloin pulttiin ja momenttivääntimeen ei kohdistu epätarkkuutta aiheuttavaa sivuttaiskuormitusta.

Uuden vastavoima-aluslevyn käyttö estää liitoksen löystymisen tärisevissä ja dynaamisen kuormituksen käyttökohteissa yhtä tehokkaasti kuin perinteiset, markkinoilta tutut lukko- ja varmistinrenkaat. J-Washerin rihlaukset lukitsevat aluslevyn tehokkaasti paikalleen, jolloin liitos ei pääse löystymään tärinän myötä. Lukitusominaisuuden luotettavuus on testattu ns. Junkers-tärinätestillä, jossa ruuvin vetojännitystä mittaamalla voidaan arvioida, löystyykö liitos tärinästä vai ei.

J-Washer-kiristysjärjestelmä mahdollistaa myös liitoksen turvallisen avaamisen ja sulkemisen – tarvittaessa myös alapuolelta tehtävissä kiristystöissä – ilman pelkoa sen vahvuuden tai käytettävien työkalujen kunnon heikkenemisestä. Lisäksi vastavoima-aluslevyjen käyttäminen mahdollistaa työskentelyn luotettavasti ilman ruuvinlämmitystä ja muita voiteluaineilla tehtäviä esivalmisteluja.

J-Washerin molemminpuoliset uritukset lukitsevat aluslevyn tehokkaasti paikalleen.

Oikeat ratkaisut jokaiseen kohteeseen Haitorilta

J-Washer-ratkaisun käyttöönotto on käyttäjän kannalta äärimmäisen vaivatonta, sillä vastavoima-aluslevyjä voidaan käyttää lähes kaikissa toteutuksissa ilman, että olemassa olevia muttereita tai pultteja tarvitsee vaihtaa. Aluslevyjen käyttöönottaminen on myös kustannustehokas ratkaisu – yksittäisen aluslevyn kulut ovat maltilliset, ja jo pelkkien hajonneiden työkalujen huoltokuluissa saavutetut säästöt huomattavat.

Haitor toimittaa HYTORCin maahantuojana ja yhteistyökumppanina niin J-Washer- kuin Washer-aluslevyjä kaikissa yleisimmissä ruuvikoissa, minkä lisäksi pystymme rakentamaan räätälöityjä ratkaisuja asiakkaidemme tarpeiden mukaan. Kauttamme järjestyvät oikeat välineet varaosineen myös vaativiin kiinnityskohteisiin, joissa esimerkiksi rajallinen tila tai pitkälle mutterin yli työntyvät pultit aiheuttavat haasteita. Järjestämme myös tuote-esittelyjä sekä suosittuja koulutustilaisuuksia.

Otathan rohkeasti yhteyttä >>

HYTORC

Yhdysvaltalainen HYTORC on hydraulisten momenttivääntimien edelläkävijä ja oman alansa markkinajohtaja. Jo vuodesta 1968 momenttityökaluja valmistanut HYTORC on ollut perustamisestaan lähtien askeleen muita edellä – tänä päivänä yrityksen patentoidut ratkaisut mahdollistavat muun muassa turvallisen, ulkoisesta vastavoimajalasta vapaan kiristystyöskentelyn. Laadultaan parasta A-luokkaa olevat vääntimet tarjoavat parhaan mahdollisen tarkkuuden nopeasti ja täsmällisesti. Haitor on tehnyt yhteistyötä HYTORCin kanssa koko toimintansa ajan.