Momenttivarret ja keventimet

Momenttivarsien tehtävänä on absorboida momenttivääntimen vastavoima, jolloin perinteistä vastavoimajalkaa ei tarvita. Linjatuotannossa ja toistuvissa kiristyksissä tästä on apua muun muassa työn kuormittavuuden vähentyessä ja työturvallisuuden parantuessa. Momenttivarsien avulla saavutetaan myös parempi kiristystarkkuus, sillä vastavoimaotannasta johtuva vaihtelu eliminoidaan ja kiristys tulee tältä osin tehtyä jokaisella kerralla samalla tavalla.

Kattavasta momenttivarsien valikoimastamme löytyvät sekä monipuoliset lineaarivarret, joustavat nivelöidyt varret että teleskooppiset hiilikuituiset varret (ns. carbo-arm). Perusmallistomme lisäksi valikoimamme kattaa erilaiset edellä mainittujen varsien ominaisuuksia yhdistelevät hybridiratkaisut. Varsinkin suurempia momenttivarsia voidaan suunnitella ja valmistaa räätälöidysti käyttökohteeseen sopiviksi.

Momenttivarret ovat varustettavissa myös erillisellä positionhallintajärjestelmällä. Tämänkaltaiset ratkaisut ovat yleistyneet, sillä tiukentuneiden laatuvaatimusten vuoksi esimerkiksi ruuvien kiristämisessä tulee usein noudattaa ennalta määrättyä järjestystä. Position-control-varsi on varustettu nivelpisteistään sensoreilla, jolloin järjestelmä tietää tarkasti vääntimen liikkeen x-y-z-avaruudessa. Näin ruuvinväännin suostuu toimimaan vain, jos väännin sijaitsee oikeassa koordinaatissa.