HYTORC Gall-Free Nut on uusi innovatiivinen kuusiomutterimalli, jonka patenttia odottava teknologia ehkäisee kiinnileikkautumista jopa kaikkein vaativimmissakin olosuhteissa.

Turvallista työskentelyä kiinnileikkautumattomilla muttereilla

Kiinnileikkautumiset ovat yksi tyypillisimmistä rasitteista pultti- ja ruuviliitostyöskentelyssä. Mutterien ja kierretankojen yhteen kiinnittyminen on korkean kitkan ja lämpötilojen sekä sivuttaiskuormituksen aiheuttama kallis sivutuote, joka pahimmassa tapauksessa hajottaa paitsi kiinnityksissä tarvittavat kierretangot, myös kiinnitystyössä käytettävät työvälineet.

Myös maailman johtava momenttivääntimien valmistaja HYTORC on tunnustanut mutterien kiinnileikkautumisen merkittäväksi haasteeksi toistuvassa ja turvallisessa kiinnitystyöskentelyssä. Ratkaisu on kuitenkin täällä – HYTORC Gall-Free Nut on uusi innovatiivinen kuusiomutterimalli, jonka patenttia odottava teknologia ehkäisee kiinnileikkautumista jopa kaikkein vaativimmissakin olosuhteissa.

Yksinkertainen ratkaisu kaikissa yleisimmissä mutterikoissa

Uusi Gall-Free-sarja tarjoaa ongelmattoman ratkaisun kaikissa hex-standardikoon muttereissa, minkä lisäksi muttereita voidaan räätälöidä myös monimutkaisempia käyttökohteita varten. Mutterien kierteiden ainutlaatuinen suunnittelu estää niiden pinnalla mikromittakaavassa tapahtuvan metallipintojen välisestä liukumisesta aiheutuvan kitkasyöpymisen. Mutterin kaksiosainen, moniportainen muotoilu jakaa kuorman tavallista mutteria tasaisemmin ehkäisten näin kiinnileikkautumista.

Gall-Free Nut on suunniteltu erityisesti haastaviin ympäristöihin, joissa korkeat kiristysvoimat ja lämpötilat edesauttavat mutterien ja kierretankojen kiinnileikkautumista. Kiinnileikkautumattomat mutterit maksavat itsensä nopeasti takaisin, kun käyttökelvottomien kierretankojen ja muiden kappaleiden jatkuvalle uusimiselle ei ole tarvetta. Lisäksi keskeneräinen toiminta pysyy vähäisenä, kun kiinnileikkautumiset eivät aiheuta ylimääräisiä katkoksia työskentelyssä. Helpommin ja kevyemmin aukeavat ruuviliitokset tekevät myös avausprosessista turvallisempaa ja vähentävät vaurioita liitosten vastepinnoilla.

Kiinnileikkautumattoman mutterin kaksiosainen rakenne ehkäisee kiinnileikkautumista jakamalla kuorman tavallista mutteria tasaisemmin. Mutterin tasainen pintapainepuoli asetetaan liitospintaa kohti. Mutterin yläpuolelle jäävä merkkirengas auttaa varmistamaan, että mutteri on asetettu liitokseen oikein päin.

Tutkimustulokset tulevaisuuden kiinnitysratkaisun puolestapuhujina

Toteuttamassaan vertailussa HYTORC havainnollistaa eroa uusien kiinnileikkautumattomien mutteriensa sekä tavallisten kuusiomutterien suorituskyvyn välillä. Vertailussa kolme erilaista mutterikoe-erää kohdistettiin normaalia suurempaan kiristysarvoon, jonka jälkeen niitä säilytettiin noin kuuden viikon ajan korkeassa lämpötilassa ennen avaustoimenpiteitä ja kiinnileikkautumisen tarkastelua. HYTORCin Gall-Free-sarja osoittautui vertailussa ominaisuuksiltaan ylivertaiseksi – mutterit irtosivat liitoksista helposti ilman kiinnileikkautumisen jälkiä, kun taas tavallisten kuusiomutterien ja käsittelemättömien mutteriliitosten avaaminen osoittautui mahdottomaksi niiden kierteiden leikkautuessa kiinni.

Haitor toimittaa standardikierrekokoisia Gall-Free-muttereita monilla eri materiaaleilla sekä pinnoitteilla. Lisäksi voimme räätälöidä muttereita käyttökohteenne vaatimusten mukaisiksi. Ota yhteyttä, niin löydämme juuri teidän tarpeisiinne sopivan ratkaisun!

Lue lisää HYTORCin mutterien kiinnileikkautumisvertailusta >>

HYTORC

Yhdysvaltalainen HYTORC on hydraulisten momenttivääntimien edelläkävijä ja oman alansa markkinajohtaja. Jo vuodesta 1968 momenttityökaluja valmistanut HYTORC on ollut perustamisestaan lähtien askeleen muita edellä – tänä päivänä yrityksen patentoidut ratkaisut mahdollistavat muun muassa turvallisen, ulkoisesta vastavoimajalasta vapaan kiristystyöskentelyn. Laadultaan parasta A-luokkaa olevat vääntimet tarjoavat parhaan mahdollisen tarkkuuden nopeasti ja täsmällisesti. Haitor on tehnyt yhteistyötä HYTORCin kanssa koko toimintansa ajan.