Raskaan kaluston rengastöihin suunniteltu Fleet Sequencer -sovellus auttaa renkaiden kiinnitystöiden hallinnassa

Uusia kiinnitysratkaisuja raskaan kaluston rengastöihin HYTORCilta

Pitkien etäisyyksien Suomessa tiekuljetukset ovat pääasiallinen elinkeinoelämän kuljetusmuoto. Nousevat kustannukset ja tiukat aikataulut ovat kuljetusyhtiöille merkittäviä haasteita, joiden selättämiseksi etsitään kuumeisesti mitä monipuolisempia ratkaisuja.

Myös HYTORC, markkinoiden johtava momenttityökalujen valmistaja, on tunnistanut raskaan liikenteen ammattilaisten huolen kasvaneista kuluista ja aikataulupaineista. Yhtiö onkin viimeisen vuoden aikana kehittänyt varta vasten kuljetusyhtiöiden käyttöön kiinnitysratkaisuja, joilla minimoida rengastöihin käytettäviä ajallisia ja taloudellisia resursseja. HYTORCin kustannustehokkaat Grip-Tight Nut -kiinnityselementit sekä raskaiden ajoneuvojen rengastöihin kehittämä Fleet Sequences -sovellus ovat tuoreita esimerkkejä innovaatioista, joilla raskaan kuljetuskaluston renkaiden kiinnitystöitä voidaan merkittävästi tehostaa.

Uudet kiinnityselementit takaavat liitosten lujuuden

Patenttia odottava, kansainväliset standardit täyttävä Grip-Tight Nut -kiinnityselementti on yhteensopiva ja helposti asennettava lisävaruste kaikkiin raskaiden hyötyajoneuvojen renkaisiin. Perinteisistä raskaan kaluston pyöränmuttereista poiketen uuden Grip-Tight Nutin rakenne koostuu erillisistä mutteri- ja aluslevyosista, jotka muodostavat yhtenäisen ja äärimmäisen lujarakenteisen kiinnityselementtikokonaisuuden. Läpikarkaistusta hiiliteräksestä valmistetut mutterit ja lämpökäsitellystä kromiteräksestä valmistetut aluslevyosat vähentävät kitkaa ja säilyttävät liitoksen lujuuden myös äärimmäisen raskaan kuormituksen alla.

HYTORCin aikaisempien kiinnitysinnovaatioiden – kuten Washer-aluslevyjen ja Nut-kiinnityselementtien – tapaan myös Grip-Tight Nut -kiinnityselementtejä voidaan käyttää HYTORC-momenttivääntimien kanssa ilman erillistä vastavoimatukea. Tällöin momenttiväännin varustetaan erillisellä Grip-Tight Nutin käyttöön suunnitellulla voimahylsyllä, joka tukeutuu toisesta päästä mutterin aluslevyosaan. Suoraan mutterista otettava vastavoima lisää ennen kaikkea momenttivääntimillä työskentelyn turvallisuutta ja minimoi ylimääräisiä sivuttaisvoimia sekä niistä johtuvia epätarkkuuksia.

Kiinnityselementit ovat myös sellaisenaan yhteensopivia perinteisten kiinnitystyökalujen, kuten esimerkiksi iskevien mutteripyssyjen ja käsimomenttiavaimien kanssa. Tällöin aluslevymuotoilun tarjoama vastavoimatuettomuus ei ole kuitenkaan hyödynnettävissä. Toistotarkat akku- ja paineilmatoimiset momenttivääntimet ovatkin lähtökohtaisesti ensisijainen työkaluvalinta käyttökohteisiin, joissa Grip-Tight Nut kiinnityselementtejä suunnitellaan käytettäväksi.

Ilman erillistä vastavoimatukea käytettävä HYTORC Grip-Tight Nut -kiinnityselementti on merkittävä parannus niin raskaan liikenteen rengastöiden työturvallisuudelle kuin liitosten toistotarkkuudelle.

Asianmukainen dokumentointi lisää luotettavuutta

Käytännöllisten kiinnityselementtiensä lisäksi HYTORC on hiljattain lanseerannut uuden Android-sovelluksen raskaiden ajoneuvojen pulttiliitostyöskentelyn tueksi. Akkutoimisten HYTORC-momenttivääntimien kanssa yhteensopiva HYTORC Fleet Sequencer -sovellus helpottaa kiinnitystöiden reaaliaikaista seuraamista sekä dokumentointia ja takaa näin pulttiliitosten laadun ja luotettavuuden.

Käyttäjän sovelluksessa kokoamat ja asettamat vääntömomentti- sekä pulttimääritykset välittyvät reaaliaikaisesti HYTORC-momenttivääntimeen, mikä helpottaa ja nopeuttaa merkittävästi koko kiinnitystyöskentelyyn käytettävää aikaa. Sovellus antaa välittömän vahvistuksen jokaisen kiristyksen onnistumisesta ja hälyttää, mikäli liitos jää liian löysäksi tai ei muuten täytä sille annettuja vaatimuksia. Yksinkertaistetut grafiikat ja kootusti esitettävät kiristystiedot helpottavat työskentelyn seuraamista koko kiinnitysprosessin ajan.

Mikä parasta, mahdollistaa sovellus kiristystietojen reaaliaikaisen tallentamisen esimerkiksi laadunvarmistusasiakirjoja, tulosteita tai muita dokumentteja varten. Mikäli arkistoituihin dokumentteihin on tulevaisuudessa tarve palata, löytyvät aikaisemmat kiristystiedot sovelluksen avulla helposti yhdestä paikasta. Sovellus mahdollistaa myös käyttäjien reaaliaikaisesti kirjoittamien muistiinpanojen ja räätälöityjen huomioiden tallentamisen missä tahansa vaiheessa kiristystyöskentelyä.

Tehokkaat ratkaisut rengastyöskentelyn yksilöllisiin haasteisiin Haitorilta

Me Haitorilla uskomme menestyksen olevan seurausta siitä, että jokainen voi keskittyä omaan liiketoimintaansa ja erikoisosaamiseensa. Meidän erikoisosaamisemme on pultti- ja ruuviliitoksissa. Tarjoamme toimivan ratkaisun kaikkiin rengastöihin liittyviin kiinnitysteknisiin tarpeisiin aina laitehankinnoista käyttökoulutuksiin.

Autamme ja konsultoimme löytämään käyttöönne niin tehokkaimmat, täsmällisimmät kuin turvallisimmatkin kiinnitystyökalut ja -menetelmät. Kauttamme järjestyvät luonnollisesti myös myymiemme tuotteiden huolto- ja varaosapalvelut – Suomen laajinta momenttityökalujen vuokrauspalvelua ja ainoaa akkreditoitua kalibrointipalvelua unohtamatta!

Otathan rohkeasti yhteyttä! >>

HYTORC

Yhdysvaltalainen HYTORC on hydraulisten momenttivääntimien edelläkävijä ja oman alansa markkinajohtaja. Jo vuodesta 1968 momenttityökaluja valmistanut HYTORC on ollut perustamisestaan lähtien askeleen muita edellä – tänä päivänä yrityksen patentoidut ratkaisut mahdollistavat muun muassa turvallisen, ulkoisesta vastavoimajalasta vapaan kiristystyöskentelyn. Laadultaan parasta A-luokkaa olevat vääntimet tarjoavat parhaan mahdollisen tarkkuuden nopeasti ja täsmällisesti. Haitor on tehnyt yhteistyötä HYTORCin kanssa koko toimintansa ajan.