TensionPro header logolla varustettuna

Vetokiristäminen – minkälaisia vetokiristimiä on?

Vetokiristäminen on vaihtoehtoinen menetelmä momenttivääntämisen lisäksi suurten kiristysarvojen ruuviliitoksissa. Ruuvia tai vaarnaa venytetään hydraulisesti suurella voimalla, jonka jälkeen mutteri päästään pyörittämään vastepintaa vasten helposti. Vetokiristäminen on nopea ja tarkka tapa toteuttaa ruuviliitoksia. Vetokiristämisellä voidaan eliminoida sivuttaiskuormituksen riskit ja näin ollen vähentää ruuviliitokseen liittyviä epävarmuustekijöitä.

Monet tekijät puhuvat vetokiristämisen puolesta

Ruuviliitokseen kohdistettu voima on aksiaalinen, jolloin muuttujat kuten kitka, sivuttaiskuormitus/taivutus tai voitelu eivät pääse aiheuttamaan epävarmuutta kiristystulokseen. Vetokiristimiä voidaan kytkeä useamman työkalun sarjoiksi, jolloin yhteisellä hydrauliikkapaineistuksella saavutetaan ja varmistetaan hyvin tasainen lopputulos. Vakiopaineluokka vetokiristimille on 1 500 bar, mutta tarvittaessa löytyy suurempiakin paineluokkia.

Yleisimmät vetokiristintyypit ja pumput

Kierreosalliset mallit: modulaarinen rakenne, jossa erillinen kierreosa kierretään vaarnalle.

HTS vetokiristin
Vakio
Jousipalautteinen vetokiristin
Jousipalautteinen

Vetotangolliset mallit: myös korkeus- tai sivusuunnassa tilarajoitteisiin kohteisiin löytyy sopivat työkalut Mono ja Duo mallisarjasta.

Matala tuulivoimala vetokiristin
MONO
matala malli
Kaksimäntäinen vetokiristin
DUO
kapea malli

Hydraulimutteri: vetokiristinperiaatteella toimiva mutteri, joka lukitaan ja jätetään mutteriksi liitokseen.

Hydraulimutteri NTD-malli
Yläpuolinen lukitusrengas
Hydraulimutteri
Alapuolinen lukitusrengas

Räätälöidyt ratkaisut: erikoismitoitetut ja/tai usealle vaarnalle samanaikaisesti tulevat monimäntäratkaisut.

Vetokiristykseen suunniteltuja pumppuja löytyy sähkötoimisina, paineilmatoimisina ja käsikäyttöisinä. Kaikki pumput toimitetaan kalibroidulla painemittarilla, pikaliittimillä ja keoponnistuksen tarkastustodistuksella.

Sähkötoiminen koneikko vetokiristimille
Sähkötoiminen
Paineilmakoneikko vetokiristimille
Paineilmatoiminen
Käsitoiminen vetokiristinpumppu
Käsikäyttöinen

Haitorin vetokiristin valikoima laajenee ja päätoimittajaksi tulee TensionPro. Tarjoamme edelleen kattavat huollot, koeponnistukset ja kalibroinnit Boltight tuotteille.

TensionPro logo

TensionPro:n vetokiristystyökaluja käytetään monissa teollisuuskohteissa, joissa perinteisten hydraulisten, paineilmatoimisten tai sähkökäyttöisten momenttityökalujen käyttäminen on mahdotonta. Vetokiristimiä käytettäessä ruuviliitokseen kohdistuu aksiaalista voimaa, eivätkä kitka, voitelu, sivuttaiskuormat tai muut epävarmuutta aiheuttavat muuttujat pääse näin heikentämään kiristystulosta. TensionPro-vetokiristimiä voidaan lisäksi kytkeä useamman työkalun sarjoiksi, jolloin yhteisellä hydrauliikalla saavutetaan ja varmistetaan täydellisen tarkka ja tasainen lopputulos. Toiminnan laadusta kertoo myös ISO9001:2015 sertifikaatti.

Ota yhteyttä niin ammattitaitoiset myyjämme auttavat sinua ratkaisemaan vetokiristinongelmasi.